Hírek

2016.12.19 9:58


Nedvesedő, átázó falak, foltokban pergő vakolat, megszüntethetetlen salétromosodás, visszatérő penész, mindent átható dohszag? Ezek bizony a megromlott vízszigetelés összetéveszthetetlen jelei. Mi az oka annak, hogy ilyen tüneteket tapasztal?


Ez a probléma az idősebb épületeknél tapasztalható a leggyakrabban. Oka a sérült vagy elöregedett, esetleg hibásan kivitelezett vízszigetelés. Ideális esetben a vízszigetelés ellenáll a falakba jutó talajvíznek, de egy idő után már nem tudja kivédeni annak káros hatásait. A felszivárgó víz ugyanis kimossa a földből az ásványi sókat, ami a falakba jut, a víz párolgásával párhuzamosan pedig salétrom formájában kicsapódik. Amikor az ásványi sók kiszáradnak, a salétrom kristályos halmazállapotot vesz fel, ami térfogat növekedéssel jár. Ez okozza, hogy a vakolat repedezni, majd mállani kezd. Az ásványi sók megkötik a levegő páratartalmát, ezért a belső helyiségek levegője állandóan dohos, a falak penészesek.


Szabaduljon meg ezektől az egészségtelen körülményektől és vízszigeteléshez rendeljen tőlünk minőségi alapanyagokat, munkaeszközöket!

 

Ajánlott vízszigetelő anyagok:

- SikaMur InjectoCream-100: injektálható talajnedvesség elleni szigetelés. Vízszintes síkon elkészített furatokba történő bejuttatás után egy vízszintes vízzáró síkot hoz létre, mely megakadályozza a falban felszívódó nedvesség tovább jutását.

 

- SikaMur Dry: sókivirágzást gátló, falszárító vakolat. Speciális, egykomponensű, sókivirágzást gátló, falszárító habarcs.

 

- Sika Mur Finish: sókivirágzást gátló , falszárító simítóvakolat. Speciális, egykomponensű, sókivirágzást gátló, falszárító finom simítóhabarcs.

 

 

2016.12.19 9:53


A hidegburkolás tulajdonképpen a csempék, járólapok, kövek lerakását jelenti, amely szakértelmet igényel és nagyon fontosak a megfelelő eredmény érdekében, a kiváló minőségű anyagok, eszközök használata.


Hidegburkolást nem csupán konyhában, előszobában és fürdőben szokás használni, hanem egyre népszerűbb megoldások közé tartozik a nappaliban is. Önmagában a csempe hideg érzetet ad, ezt a burkolattípus neve is jelzi, azonban ha padlófűtést használunk, esetleg úgyis szőnyegeket terítünk le, akkor tökéletes megoldás a lakóhelyiségekbe is. Azonban nem csak a hidegburkolat kiválasztására kell időt szánnunk, hanem a megfelelő rögzítő anyagokra is érdemes figyelmet szentelnünk. Régebben maltert használtak a csempék rögzítéséhez, ma már jobbnál jobb ragasztók felelnek ajárólapok stabilitásért és az időtállóságért. Az általános fugázó anyagok is kiváló anyagösszetétellel rendelkeznek és több féle színben is választhatóak.


Válasszon Ön is kiváló minőségű fugázó anyagainkat hidegburkoláshoz, aljzatkiegyenlítőink és csemperagasztóink biztosan a hasznára lesznek! Érdeklődjön megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Ajánlott hidegburkoláshoz használható Sika anyagok:

- Sika Ceram-225: Magas minőségű, felxibilis tulajdonságú, vékonyágyazatú, C2TES1 osztályú csemperagasztó.

 

- Sika Ceram CleanGrout: Kerámiaburkolatok felxibili, nagyteljesítményű cementes fugázó anyaga, a burkolólapok közötti hézagok kitöltésére.

 

- Sika Ceram LatexGrout: Szintetikus gumi adalékszer cementbázisú fugázóanyagokhoz. 

 

- SikaTop Seal 107: vízzáró készhabarcs. Kétkomponensű, rugalmas vízzáró készbaracs, ragasztott kerámiai burkolat alatti szigeteléshez.

2016.12.19 9:50

A tömítőanyagok fürdőszobai felhasználása általános – de miért van rájuk szükség? Erre több válasz is van!

• A tömítőanyagok használata elsősorban azért fontos, mert ez akadályozza meg, hogy a különböző résekbe beszivárogjon a víz, ezzel esetlegesen penészesedést idézve elő a helyiségben. A hiányzó vagy hibás tömítések miatt egészen a falakig hatolhat a víz!


• A falburkolat és a felszerelt berendezések (zuhanytálca, mosdókagyló) találkozásánál elsősorban a rés tömítésére szolgálnak a fenti okból kifolyólag, de ha a burkolat a felszerelt tárgy mögött nem folytatódik, akkor biztonsági szempontból is szerepük van, ugyanis megakadályozzák a csempe széle által okozott sérüléseket a takarítások alkalmával.


• Külcsín tekintetében sem mindegy, hogy egyenletes felületet látunk-e, vagy résekkel szembesülünk, ahova nem csak a víz, de különféle szennyeződések is bejuthatnak

Az igazán tiszta és problémamentes fürdőszobához szükség van a tömítőanyagokra is! Ha a legjobb típusokat szeretné megvásárolni, akkor érdemes szétnéznie kínálatunkban!

 

Ajánlott Sika tömítőanyagok:

- Sikasil C: semleges szilikon tömítőanyag. Egykomponensű, semlegesen térhálósodó, szilikon tömítőanyag. Fungicidet tartalmaz (penészedés mentes)

 

- Sanisil: esetsavas, szaniter szilikon tömítőanyag

 

- Sikaflex-11 FC: poliuretán kötőanyagú ragasztó- és tömítőanyag.

 

2016.04.29 11:00

 

Az időtálló és strapabíró parketta nem csak annak minőségén, hanem a rögzítéshez felhasznált ragasztón és a hangcsillapító elemeken is múlik.

Akár új parkettát raknánk le, akár a régit újítanánk fel, annak recsegése és kopása miatt fontos, hogy milyen anyagokat és eszközöket alkalmazunk. Mivel egy megfelelően lerakott, rögzített és lépéshang csillapított parketta akár évtizedekig is jó szolgálatot tehet bármely háztartásban, középületben, vagy irodában.

Szeretné, hogy parkettája ne recsegjen többé, ezzel jelezve minden lépését, amit azon tesz meg? Tartós és strapabíró padlóburkolatot szeretne, de nem tudja, milyen parkettaragasztót használjon ehhez? Mi tudjuk a megoldást!

Webshopunkban minden Sika terméket megtalál, melyre a parkettázáshoz szüksége lehet. A Sika parkettaragasztók kiváló választást jelenthetnek bárkinek, aki egy csendesen járható, strapabíró és időtálló parkettát szeretne viszontlátni nap, mint nap otthonában.

Válasszon webáruházunkból Sika termékeket parkettájához is, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ajánlott Sika parkettaragasztók:

- SikaBond-52 Parquet: parkettaragasztó sávos ragasztáshoz. Odószermentes . 1-komp. rugalmas PU parkettaragasztó.

- SikaBond-54 Parquet: oldószermentes, 1-komp. rugalmas PU parkettaragasztó.

2016.03.23 14:16

Áruházunk többek között számtalan, lakásfelújításkor használatos termékkel várja Önt. Betonjavító és betonvédő anyagainkkal felléphet a repedések ellen, vízszigetelő termékeinkkel pedig biztosíthatja a falak maximális szárazságát. Adalékszereink között megtalálja a fagyásgátlókat, kötésgyorsítókat, utókezelő szereket és betonoldókat is.

Vásárolhat nálunk csemperagasztót, fugázóanyagot és egyéb hidegburkolási termékeket, bel- és kültéri felületekre egyaránt. Kínálatunkban megtalálja a műgyanta bevonatokat is, melyek padlóburkolataink alatt alapozó, felületkiegyenlítő és profil helyreállítási feladatot látnak el.

Szerkezetmegerősítő rendszereinkkel és korrózió elleni védőbevonatainkkal a lakásfelújítás során biztosíthatja az időtállóságot. A Sika Shopban ezen kívül vásárolhat a parkettaragasztót és a tetőszigetelő anyagokat, valamint a homlokzat- és védőburkolati rendszert is.

Amennyiben lakásfelújítást tervez, tekintse meg termékeinket, hiszen nálunk mindent megtalál, amire szüksége lehet a különféle munkafolyamatok gyors és hatékony elvégzéséhez!

2014.03.19 11:45


A fagyásgátló biztosítja a gyorsabb és fagyásmentes szilárdulást beton, vasbeton és minden egyéb betonmunkálatok során, melynek a téli hónapokban történő alkalmazása kifejezetten ajánlott. Az anyag alkalmazásának köszönhetően a beton hidratációs hője hamarabb szabadul fel, ezáltal gyorsabban érhető el a fagyállósághoz megkövetelt nyomószilárdság.

A fagyásgátlók alkalmazásának előnyei:
• Gyors és biztonságos kizsaluzás.
• A betonra gyakorolt hatás a fagy által megelőzhető és minimálisra csökkenthető.
• A mechanikai szilárdság kialakulása látványosabban gyorsabb és hatékonyabb az adalékmentes  betonokhoz képest.
• Az adalékszer mentes betonokhoz képest nincs végszilárdsági eltérés a fagyásgátlóval ellátott megoldáshoz képest.
Felhasználási területek:
• Vasalt vagy vasalatlan beton előállításához -10°C hőmérsékletig.
• Cementhabarcs előállításához és feldolgozásához hideg időben.
Amennyiben Önnek is fontos a minőségi és időtálló megoldások alkalmazása építkezések során, válaszon fagyásgátló anyagot betonmunkákhoz!

Tekintse meg weboldalunk termékkínálatát, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

2014.03.07 9:07

A beton napjaink egyik legnépszerűbb építőanyaga, amelyet számos épület alapjaként használnak. Többek között sokoldalúsága tette méltán népszerűvé.

 

A vasbeton kikezdhetetlen anyag, amennyiben a gyártási és felhasználási folyamat úgy történik, ahogy azt az előírások megkövetelik. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a hiányosságok, a savas füstgázok hatása, a túlterhelt szerkezetből adódó problémák és a technológiai hibák súlyos károkat okozhatnak a betonban.

 

Hogyan alakul ki a betonkorrózió?

 

Ez a beton minőségétől és a felületkezeléstől függően kialakulhat nagyon lassan, de rövid idő alatt is. A probléma fő okozója a beton karbonátosodása, amit a beszivárgó széndioxid idéz elő. A betonban található mész kalcium karbonáttá lesz, ami lecsökkenti, majd megszünteti a korrózióvédő hatást. Ez eléri később a betonacélt, ami némi nedvességgel és oxigénnel karöltve elindítja a betonkorróziót.

 

Ha szeretné megóvni a betonszerkezetet a korróziótól, tekintse meg felületkezelő műgyantáinkat és egyéb termékeinket!

2014.03.07 9:05

Az építőipar által legnagyobb mennyiségben felhasznált cementkötésű anyag a beton, melynek jellemező tulajdonsága az alacsony húzószilárdsága, amit vasalással lehet növelni.

A vízzel való érintkezés elkerülhetetlen folyamat és így az idők során elindul a karbonátosodás a beton felületében. Ez egy lassú folyamat, amely nem egyenletesen folyik, valamint befolyásolja a beton feldolgozása és a betonvas takarása. A károsodás azonban megelőzhető betonjavító anyagok használatával.

A betonjavító anyagok használatának hatásai:

- A hiányzó részek kijavítása.
- A javítás megakadályozza a víz és más vegyületek bejutását a betonszerkezetbe.
- A beton- és vasszerkezetben helyreáll a megfelelő pH érték.
- A cementkötésű alapozók használata igen egyszerű és praktikus.
- A sérült részek rétegvastagságtól függően több rétegben habarcsokkal helyreállíthatóak.
- A helyreállítás után utókezeléssel esztétikailag is javíthatóak a felületek.
- A betonjavító anyagok gyorsan kötnek.
- Fagyálló, rozsdaálló és a jég elleni szereknek ellenáll.

Ha minőségi betonjavító anyagokra van szüksége különböző felületek megóvásához, helyreállításához, tekintse meg választékunkat és válogasson az igényeinek megfelelően!

További információkért keressen minket elérhetőségeinken!

2013.09.18 8:04

Amikor házat építünk nagyon fontos odafigyelnünk a megfelelő szigetelésre. Nemcsak arra kell megoldást találni, hogy az évszakokhoz való optimális hőmérsékletet biztosítsuk a házban, hanem azt is, hogy a falak ne vizesedhessenek. Ezt kenhető vízszigeteléssel érhetjük el.
A pincénk és a fürdőszobánk azok a helyek, ahol a fal leginkább ki van téve a víz károsító hatásának. Ezért ezeknél jobban kell ügyelnünk a helyes szigetelésre.
Ha nem gondoskodunk megfelelően a vízszigetelésről, akkor a penész is könnyedén megtelepedhet, ami az egészségre nagyon káros. Ezen felül egy beázott fal nagy károkat tud okozni. Olyan személyes tárgyaink ázhatnak el, amik fontosak számunkra vagy nehezen pótolhatók.
A jó szigetelés lényege az optimális tervezés és a kiváló szigetelőanyag. A nálunk kapható kenhető vízszigetelések nem fognak csalódást okozni Önnek.
Miért érdemes nálunk vásárolnia:
- Minőségi, megbízható termékeket árusítunk, melyekhez kedvező áron juthatnak hozzá.
- Szakszerű kiszolgálást biztosítunk, udvarias segítőkész kollégákkal
Vásárolja meg kenhető vízszigetelő termékünket, hogy Önnek is védve legyen lakása.

2013.08.30 15:40


Életünk egyik fénypontja, amikor felépül az a ház, amit megálmodtunk magunknak. Ilyenkor már csak egy dolog marad hátra, a beltéri és a kültéri burkolás megoldása. Először eldöntjük, milyen burkolóanyagot szeretnénk. Legelterjedtebb a csempe, hiszen jól mutat a lakás bármely részén és még könnyen tisztítható is, emellett tartós megoldás. De hiába bír sokat, ha nincs megfelelően rögzítve, akkor csak a gond van vele. Idővel fellazulhat, ezáltal plusz munkát okozva nekünk. Ezért fontos jól megválasztanunk, azt a kötőanyagot, amivel hosszú időre biztosíthatjuk az optimális fixálást. Különösen, ha esetleg olyan ötletünk is támad, hogy egy medencét is kiépítsünk a kertben. Milyen jó érzés tud lenni, ha egy forró nyári napon kimegyünk lehűteni magunkat. Viszont gondolnunk kell arra is, hogy nemcsak minket érint a forróság vagy esetleg a fagy, hanem a megépített medencénk burkolását is. Olyan anyagot kell választatnunk a csempék réseinek kitöltésére, ami jól bírja a hőmérsékletingadozásokat is.
Mi biztosítjuk ezeknek az anyagoknak a szavatosságát! Böngésszen bátran a termékeink között!

TOP termékek

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
1. Bevezetés

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Tájékoztatjuk, hogy Ön mint vásárló (fogyasztó) az epkemi.hu címen elérhető honlap használatával kinyilvánítja, hogy ismeri és elfogadja, az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kíván lenni a Webáruházunk által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

 

2. A Szolgáltató

Név: Primer-Kemi Kft.

Székhely: 7625 Pécs, Ótemető u. 24/1.

Levelezési cím: 7625 Pécs, Ótemető u. 24/1.

Üzlethelyiség címe: 7622 Pécs, Pipacs u. 2.

Képviselő neve: Csabai Ferenc

Cégjegyzékszám: 02-09-064133

Bejegyző Bíróság neve: Baranya Megyei Bíróság

Adószám: 11367460-2-02

Közösségi adószám: HU0002958040 VPID

Számlavezető pénzintézet: Bóly és Vidéke TKSZ

Számlaszám: 50100112-12003938

IBAN számlaszám: HU4250100112-12003938-00000000

E-mail cím: info@primer-kemi.hu

Telefonszám: 72/211-143

Fax: 72/211-143

3. A honlapon folytatott tevékenység

Sika építéskémiai anyagok forgalmazása

Figyelmeztetés: A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

4. Felhasználási feltételek

4.1. Felelősség

 

A Felhasználó a honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A Szolgáltató kizár minden felelősséget a honlap használói által tanúsított magatartásért és hogy a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért.

A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

A Felhasználók által a honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat (például hozzászólás) a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni és ezekért felelősséget nem vállal.

4.2. Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos!

 

5. A honlapon történő vásárlás

5.1. Megrendelés folyamata

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.

A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.

A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba, a gomb mellett a szükséges darabszám beállítható. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot. Második lépésként lehetőség van belépésre, regisztrációra, valamint regisztráció nélküli vásárlásra.

A regisztráció, és a regisztráció nélküli vásárlás esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő a szállítási cím. Regisztrációhoz az előbbi adatokon felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben, és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia. A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával folyatatható.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén a ceruza ikon segítségével javíthat a megadott adatokon. Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetve e-mailben kap megerősítést. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: a visszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul, de legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni azt a Szolgáltató felé.

Megrendelési szándéktól függetlenül a Felhasználó a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. Belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelésének adatait, és állapotát követheti nyomon.

 

5.2. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Szolgáltató a Felhasználót 48 órán belül tájékoztatja a visszaigazolásról. Ha a Felhasználó nem kapja ezt meg 48 órán belül a visszaigazolást, úgy a Felhasználó mentesül ajánlati kötöttsége alól, a megrendelt termékeket nem köteles átvenni.

A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

5.3. A szerződés létrejötte

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

A szerződés az automatikus visszaigazolás megérkezésével jön létre.

A Szolgáltató az automata visszaigazoló e-mailen felül küld a Felhasználó részére egy második e-mailt (külön elfogadó e-mail) 48 órán belül, amellyel a Felhasználó ajánlatát elfogadja, és így a szerződés az ajánlat Szolgáltató általi elfogadásáról szóló külön e-mail megérkezésekor jön létre és nem a megrendelés automatikus visszaigazolásáról szóló e-mail 48 órán belüli megérkezésével.

5.4. A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, utólagosan nem hozzáférhető.

5.5. Számla

A Szolgáltató papíralapú számlát állít ki.

A Szolgáltató a papíralapú számlát midnen esetben eredeti példányban a csomag tartalmaként bocsátja a Felhasználó rendelkezésére.

Ha a Felhasználó egyes tételekről külön számlát szeretne kérni, akkor külön megrendelés nélkül is van rá lehetősége, de minden esetben értesítenie kell a szolgáltatót. 

5.6. Fizetés

 

5.6.1. Előre utalás

A Szolgáltató előre utalás esetén e-mail formában küldi meg a megrendelő részére a számla másolatát, melyen szerepelnek az utaláshoz szükséges adatok. Az átutalás megérkezését követően küldjük a megrendelt teméket. A csomag tartalmazza az eredeti példányt.

5.6.2. Utánvét

A vevő a csomag átvételekor fizeti a teljes összeget a futárnak. Áfás számlát a zárt csomagban találja.

5.6.3. Készpénzzel a helyszínen

5.7. Átvételi lehetőséges, Szállítás

Azon átvételi lehetőségek, szállítási módok a felsorolása, amelyet a honlap biztosít és ezek részletes bemutatása. Például:

5.7.1. MPL futárszolgálat

A szállítási mód részletes leírása:

A megrendelt terméket a Magyar Posta Logisztika (MPL) csomagszállító szolgáltatásával végezzük, a mindenkori érvényben lévő szállítási díjaknak megfelelően.

A kiszállítás munkanapokon hétfőtől-péntekig, 08:00-17:00 óra között történik.

A Felhasználó tájékoztatása arról, hogy megadhatja-e a munkahelyének címét is, ha hétköznap nem tartózkodik a regisztráció során megadott címen.

A csomag aktuális helyzetéről milyen formában küld tájékoztatást? (Pl.: a futárcég vagy a Szolgáltató küld értesítő e-mailt vagy SMSt)

Lehetőség van-e arra, hogy a Felhasználó a futárszolgálattal felvegye a kapcsolatot a szállítási időpont további pontosítása miatt? Ha igen akkor a futárszolgálat telefonszámának feltüntetése.

Mi történik abban az esetben, ha a futár a megadott címen nem talál senkit (Pl.: meghagyja elérhetőségét és lehet vele egyeztetni vagy nincs 2. kézbesítés és újra meg kell rendelni a terméket, stb...)

Ha a termék átvételekor a Felhasználó köteles megvizsgálni, hogy a termék sérülésmentes-e. Amennyiben sérülést tapasztal a csomagoláson, a terméken, a Felhasználó kérheti a futártól jegyzőkönyv felvételét, mert a termék futártól való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a Felhasználó kizárólag elállási jogával élhet, ezért a kiszállítást végző személy távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni.

Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal!

Szállítási költségek részletes megadása

Szállítási határidő feltüntetése (Pl.: 3-5 munkanap)

A Szolgáltató - eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a Fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket. A Szolgáltató késedelme esetén a Fogyasztó jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a Fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni. A Fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta vagy a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.

Stb...

5.7.2. Házhoz szállítás díjszabás

Házhoz szállítás díjszabása

 • Rendelési érték 0-126.999,- Ft között a házhoz szállítás díja: Bruttó: 2.500 Ft. (20 kg-ig)
 • Rendelési érték 127.000,- Ft felett ingyenes. (20 kg-ig)
 • Utánvételes megrendelés esetén a szállítási költséghez az utánvételi díj a rendelés értékéhez hozzáadódik.

A megjelölt szállítási díj 20 kg-ig érvényes. 20 kg feletti vásárlás esetén kérje egyedi szállítási ajánlatunkat.

 1. Szállítási határidő

Raktáron lévő termékek esetében a megrendelés visszaigazolásától számított 2 - 5 munkanap. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron 1 - 3 hét

5.7.3. Személyes átvétel

7622 Pécs, Pipacs u. 2. szám alatt H-P 8:00-16:00-ig

6. Elállási jog

6.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailhez mellékelt elállási nyilatkozat - mintát is. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék a Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

6.2. A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.

Olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac Szolgáltató által nem befolyásolható, a 14 napos elállási határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ.

Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak.

Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében.

Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

Olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a Szolgáltató által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor.

Olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a Szolgáltató a Fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a Felhasználót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából.

Lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a Fogyasztó a csomagolást felbontotta.

Hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével.

Nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében.

Lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki.

A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a Szolgáltató a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a Fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási jogát.

7. Szavatosság

7.1. Kellékszavatosság

A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Felhasználó érvényesíteni már nem tudja.

Nem a Fogyasztóval kötött szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

Használt termékek esetén ez a határidő X év/hónap, de legfeljebb egy év.

A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő (2) hónapon belül közölni.

A Felhasználó közvetlenül a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A teljesítést (vagyis a kiszállítást, átvételt követő) követő hat hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen. A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka, a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

7.2. Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája esetén merülhet fel. Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a Felhasználó – választása szerint – az 7.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.3. Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék a Fogyasztónak történő átadásának a napja vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Ugyanazon hiba miatt a Felhasználó kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Felhasználó a jótállásból fakadó jogok az 7.1. és a 7.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

7.4. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: Primer-Kemi Kft.

Levelezési cím: 7622 Pécs, Pipacs u. 2.

Telefonszám: +36-72/211-143

E-mail cím: info@primer-kemi.hu

8. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név:

Levelezési cím: 7622 Pécs, Pipacs u. 2.

Telefonszám: +36-72/211-143

E-mail cím: info@primer-kemi.hu

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
 • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése (a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testület elérhetőségeit fel kell tüntetni),
 • Bírósági eljárás kezdeményezése,
 • Stb...
9. Egyéb

9.1. ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZFet, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

9.2. Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

9.3. Adatvédelmi szabályzat

A szolgáltató adatvédelmi szabályzata a következő címen érhető el: http://epkemi.hu/shop_help.php?tab=privacy_policy

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2018.01.01.