Hírek

2016.12.19 9:58


Nedvesedő, átázó falak, foltokban pergő vakolat, megszüntethetetlen salétromosodás, visszatérő penész, mindent átható dohszag? Ezek bizony a megromlott vízszigetelés összetéveszthetetlen jelei. Mi az oka annak, hogy ilyen tüneteket tapasztal?


Ez a probléma az idősebb épületeknél tapasztalható a leggyakrabban. Oka a sérült vagy elöregedett, esetleg hibásan kivitelezett vízszigetelés. Ideális esetben a vízszigetelés ellenáll a falakba jutó talajvíznek, de egy idő után már nem tudja kivédeni annak káros hatásait. A felszivárgó víz ugyanis kimossa a földből az ásványi sókat, ami a falakba jut, a víz párolgásával párhuzamosan pedig salétrom formájában kicsapódik. Amikor az ásványi sók kiszáradnak, a salétrom kristályos halmazállapotot vesz fel, ami térfogat növekedéssel jár. Ez okozza, hogy a vakolat repedezni, majd mállani kezd. Az ásványi sók megkötik a levegő páratartalmát, ezért a belső helyiségek levegője állandóan dohos, a falak penészesek.


Szabaduljon meg ezektől az egészségtelen körülményektől és vízszigeteléshez rendeljen tőlünk minőségi alapanyagokat, munkaeszközöket!

 

Ajánlott vízszigetelő anyagok:

- SikaMur InjectoCream-100: injektálható talajnedvesség elleni szigetelés. Vízszintes síkon elkészített furatokba történő bejuttatás után egy vízszintes vízzáró síkot hoz létre, mely megakadályozza a falban felszívódó nedvesség tovább jutását.

 

- SikaMur Dry: sókivirágzást gátló, falszárító vakolat. Speciális, egykomponensű, sókivirágzást gátló, falszárító habarcs.

 

- Sika Mur Finish: sókivirágzást gátló , falszárító simítóvakolat. Speciális, egykomponensű, sókivirágzást gátló, falszárító finom simítóhabarcs.

 

 

2016.12.19 9:53


A hidegburkolás tulajdonképpen a csempék, járólapok, kövek lerakását jelenti, amely szakértelmet igényel és nagyon fontosak a megfelelő eredmény érdekében, a kiváló minőségű anyagok, eszközök használata.


Hidegburkolást nem csupán konyhában, előszobában és fürdőben szokás használni, hanem egyre népszerűbb megoldások közé tartozik a nappaliban is. Önmagában a csempe hideg érzetet ad, ezt a burkolattípus neve is jelzi, azonban ha padlófűtést használunk, esetleg úgyis szőnyegeket terítünk le, akkor tökéletes megoldás a lakóhelyiségekbe is. Azonban nem csak a hidegburkolat kiválasztására kell időt szánnunk, hanem a megfelelő rögzítő anyagokra is érdemes figyelmet szentelnünk. Régebben maltert használtak a csempék rögzítéséhez, ma már jobbnál jobb ragasztók felelnek ajárólapok stabilitásért és az időtállóságért. Az általános fugázó anyagok is kiváló anyagösszetétellel rendelkeznek és több féle színben is választhatóak.


Válasszon Ön is kiváló minőségű fugázó anyagainkat hidegburkoláshoz, aljzatkiegyenlítőink és csemperagasztóink biztosan a hasznára lesznek! Érdeklődjön megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Ajánlott hidegburkoláshoz használható Sika anyagok:

- Sika Ceram-225: Magas minőségű, felxibilis tulajdonságú, vékonyágyazatú, C2TES1 osztályú csemperagasztó.

 

- Sika Ceram CleanGrout: Kerámiaburkolatok felxibili, nagyteljesítményű cementes fugázó anyaga, a burkolólapok közötti hézagok kitöltésére.

 

- Sika Ceram LatexGrout: Szintetikus gumi adalékszer cementbázisú fugázóanyagokhoz. 

 

- SikaTop Seal 107: vízzáró készhabarcs. Kétkomponensű, rugalmas vízzáró készbaracs, ragasztott kerámiai burkolat alatti szigeteléshez.

2016.12.19 9:50

A tömítőanyagok fürdőszobai felhasználása általános – de miért van rájuk szükség? Erre több válasz is van!

• A tömítőanyagok használata elsősorban azért fontos, mert ez akadályozza meg, hogy a különböző résekbe beszivárogjon a víz, ezzel esetlegesen penészesedést idézve elő a helyiségben. A hiányzó vagy hibás tömítések miatt egészen a falakig hatolhat a víz!


• A falburkolat és a felszerelt berendezések (zuhanytálca, mosdókagyló) találkozásánál elsősorban a rés tömítésére szolgálnak a fenti okból kifolyólag, de ha a burkolat a felszerelt tárgy mögött nem folytatódik, akkor biztonsági szempontból is szerepük van, ugyanis megakadályozzák a csempe széle által okozott sérüléseket a takarítások alkalmával.


• Külcsín tekintetében sem mindegy, hogy egyenletes felületet látunk-e, vagy résekkel szembesülünk, ahova nem csak a víz, de különféle szennyeződések is bejuthatnak

Az igazán tiszta és problémamentes fürdőszobához szükség van a tömítőanyagokra is! Ha a legjobb típusokat szeretné megvásárolni, akkor érdemes szétnéznie kínálatunkban!

 

Ajánlott Sika tömítőanyagok:

- Sikasil C: semleges szilikon tömítőanyag. Egykomponensű, semlegesen térhálósodó, szilikon tömítőanyag. Fungicidet tartalmaz (penészedés mentes)

 

- Sanisil: esetsavas, szaniter szilikon tömítőanyag

 

- Sikaflex-11 FC: poliuretán kötőanyagú ragasztó- és tömítőanyag.

 

2016.04.29 11:00

 

Az időtálló és strapabíró parketta nem csak annak minőségén, hanem a rögzítéshez felhasznált ragasztón és a hangcsillapító elemeken is múlik.

Akár új parkettát raknánk le, akár a régit újítanánk fel, annak recsegése és kopása miatt fontos, hogy milyen anyagokat és eszközöket alkalmazunk. Mivel egy megfelelően lerakott, rögzített és lépéshang csillapított parketta akár évtizedekig is jó szolgálatot tehet bármely háztartásban, középületben, vagy irodában.

Szeretné, hogy parkettája ne recsegjen többé, ezzel jelezve minden lépését, amit azon tesz meg? Tartós és strapabíró padlóburkolatot szeretne, de nem tudja, milyen parkettaragasztót használjon ehhez? Mi tudjuk a megoldást!

Webshopunkban minden Sika terméket megtalál, melyre a parkettázáshoz szüksége lehet. A Sika parkettaragasztók kiváló választást jelenthetnek bárkinek, aki egy csendesen járható, strapabíró és időtálló parkettát szeretne viszontlátni nap, mint nap otthonában.

Válasszon webáruházunkból Sika termékeket parkettájához is, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ajánlott Sika parkettaragasztók:

- SikaBond-52 Parquet: parkettaragasztó sávos ragasztáshoz. Odószermentes . 1-komp. rugalmas PU parkettaragasztó.

- SikaBond-54 Parquet: oldószermentes, 1-komp. rugalmas PU parkettaragasztó.

2016.03.23 14:16

Áruházunk többek között számtalan, lakásfelújításkor használatos termékkel várja Önt. Betonjavító és betonvédő anyagainkkal felléphet a repedések ellen, vízszigetelő termékeinkkel pedig biztosíthatja a falak maximális szárazságát. Adalékszereink között megtalálja a fagyásgátlókat, kötésgyorsítókat, utókezelő szereket és betonoldókat is.

Vásárolhat nálunk csemperagasztót, fugázóanyagot és egyéb hidegburkolási termékeket, bel- és kültéri felületekre egyaránt. Kínálatunkban megtalálja a műgyanta bevonatokat is, melyek padlóburkolataink alatt alapozó, felületkiegyenlítő és profil helyreállítási feladatot látnak el.

Szerkezetmegerősítő rendszereinkkel és korrózió elleni védőbevonatainkkal a lakásfelújítás során biztosíthatja az időtállóságot. A Sika Shopban ezen kívül vásárolhat a parkettaragasztót és a tetőszigetelő anyagokat, valamint a homlokzat- és védőburkolati rendszert is.

Amennyiben lakásfelújítást tervez, tekintse meg termékeinket, hiszen nálunk mindent megtalál, amire szüksége lehet a különféle munkafolyamatok gyors és hatékony elvégzéséhez!

2014.03.19 11:45


A fagyásgátló biztosítja a gyorsabb és fagyásmentes szilárdulást beton, vasbeton és minden egyéb betonmunkálatok során, melynek a téli hónapokban történő alkalmazása kifejezetten ajánlott. Az anyag alkalmazásának köszönhetően a beton hidratációs hője hamarabb szabadul fel, ezáltal gyorsabban érhető el a fagyállósághoz megkövetelt nyomószilárdság.

A fagyásgátlók alkalmazásának előnyei:
• Gyors és biztonságos kizsaluzás.
• A betonra gyakorolt hatás a fagy által megelőzhető és minimálisra csökkenthető.
• A mechanikai szilárdság kialakulása látványosabban gyorsabb és hatékonyabb az adalékmentes  betonokhoz képest.
• Az adalékszer mentes betonokhoz képest nincs végszilárdsági eltérés a fagyásgátlóval ellátott megoldáshoz képest.
Felhasználási területek:
• Vasalt vagy vasalatlan beton előállításához -10°C hőmérsékletig.
• Cementhabarcs előállításához és feldolgozásához hideg időben.
Amennyiben Önnek is fontos a minőségi és időtálló megoldások alkalmazása építkezések során, válaszon fagyásgátló anyagot betonmunkákhoz!

Tekintse meg weboldalunk termékkínálatát, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

2014.03.07 9:07

A beton napjaink egyik legnépszerűbb építőanyaga, amelyet számos épület alapjaként használnak. Többek között sokoldalúsága tette méltán népszerűvé.

 

A vasbeton kikezdhetetlen anyag, amennyiben a gyártási és felhasználási folyamat úgy történik, ahogy azt az előírások megkövetelik. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a hiányosságok, a savas füstgázok hatása, a túlterhelt szerkezetből adódó problémák és a technológiai hibák súlyos károkat okozhatnak a betonban.

 

Hogyan alakul ki a betonkorrózió?

 

Ez a beton minőségétől és a felületkezeléstől függően kialakulhat nagyon lassan, de rövid idő alatt is. A probléma fő okozója a beton karbonátosodása, amit a beszivárgó széndioxid idéz elő. A betonban található mész kalcium karbonáttá lesz, ami lecsökkenti, majd megszünteti a korrózióvédő hatást. Ez eléri később a betonacélt, ami némi nedvességgel és oxigénnel karöltve elindítja a betonkorróziót.

 

Ha szeretné megóvni a betonszerkezetet a korróziótól, tekintse meg felületkezelő műgyantáinkat és egyéb termékeinket!

2014.03.07 9:05

Az építőipar által legnagyobb mennyiségben felhasznált cementkötésű anyag a beton, melynek jellemező tulajdonsága az alacsony húzószilárdsága, amit vasalással lehet növelni.

A vízzel való érintkezés elkerülhetetlen folyamat és így az idők során elindul a karbonátosodás a beton felületében. Ez egy lassú folyamat, amely nem egyenletesen folyik, valamint befolyásolja a beton feldolgozása és a betonvas takarása. A károsodás azonban megelőzhető betonjavító anyagok használatával.

A betonjavító anyagok használatának hatásai:

- A hiányzó részek kijavítása.
- A javítás megakadályozza a víz és más vegyületek bejutását a betonszerkezetbe.
- A beton- és vasszerkezetben helyreáll a megfelelő pH érték.
- A cementkötésű alapozók használata igen egyszerű és praktikus.
- A sérült részek rétegvastagságtól függően több rétegben habarcsokkal helyreállíthatóak.
- A helyreállítás után utókezeléssel esztétikailag is javíthatóak a felületek.
- A betonjavító anyagok gyorsan kötnek.
- Fagyálló, rozsdaálló és a jég elleni szereknek ellenáll.

Ha minőségi betonjavító anyagokra van szüksége különböző felületek megóvásához, helyreállításához, tekintse meg választékunkat és válogasson az igényeinek megfelelően!

További információkért keressen minket elérhetőségeinken!

2013.09.18 8:04

Amikor házat építünk nagyon fontos odafigyelnünk a megfelelő szigetelésre. Nemcsak arra kell megoldást találni, hogy az évszakokhoz való optimális hőmérsékletet biztosítsuk a házban, hanem azt is, hogy a falak ne vizesedhessenek. Ezt kenhető vízszigeteléssel érhetjük el.
A pincénk és a fürdőszobánk azok a helyek, ahol a fal leginkább ki van téve a víz károsító hatásának. Ezért ezeknél jobban kell ügyelnünk a helyes szigetelésre.
Ha nem gondoskodunk megfelelően a vízszigetelésről, akkor a penész is könnyedén megtelepedhet, ami az egészségre nagyon káros. Ezen felül egy beázott fal nagy károkat tud okozni. Olyan személyes tárgyaink ázhatnak el, amik fontosak számunkra vagy nehezen pótolhatók.
A jó szigetelés lényege az optimális tervezés és a kiváló szigetelőanyag. A nálunk kapható kenhető vízszigetelések nem fognak csalódást okozni Önnek.
Miért érdemes nálunk vásárolnia:
- Minőségi, megbízható termékeket árusítunk, melyekhez kedvező áron juthatnak hozzá.
- Szakszerű kiszolgálást biztosítunk, udvarias segítőkész kollégákkal
Vásárolja meg kenhető vízszigetelő termékünket, hogy Önnek is védve legyen lakása.

2013.08.30 15:40


Életünk egyik fénypontja, amikor felépül az a ház, amit megálmodtunk magunknak. Ilyenkor már csak egy dolog marad hátra, a beltéri és a kültéri burkolás megoldása. Először eldöntjük, milyen burkolóanyagot szeretnénk. Legelterjedtebb a csempe, hiszen jól mutat a lakás bármely részén és még könnyen tisztítható is, emellett tartós megoldás. De hiába bír sokat, ha nincs megfelelően rögzítve, akkor csak a gond van vele. Idővel fellazulhat, ezáltal plusz munkát okozva nekünk. Ezért fontos jól megválasztanunk, azt a kötőanyagot, amivel hosszú időre biztosíthatjuk az optimális fixálást. Különösen, ha esetleg olyan ötletünk is támad, hogy egy medencét is kiépítsünk a kertben. Milyen jó érzés tud lenni, ha egy forró nyári napon kimegyünk lehűteni magunkat. Viszont gondolnunk kell arra is, hogy nemcsak minket érint a forróság vagy esetleg a fagy, hanem a megépített medencénk burkolását is. Olyan anyagot kell választatnunk a csempék réseinek kitöltésére, ami jól bírja a hőmérsékletingadozásokat is.
Mi biztosítjuk ezeknek az anyagoknak a szavatosságát! Böngésszen bátran a termékeink között!

TOP termékek

Sika Separol (27 L) általános formaleválasztó szer

Sika Separol (27 L) általános formaleválasztó szer
-10%

Sika Separol (27 L) általános formaleválasztó szer

Általános fomaleválasztó. Szórható, bedolgozható fagypont alatt is.
Vibrálásálló minden zsalutáblán
Kiadósság: kb 50 m2/L műanyag- és fém, kb 22 m2/ L fa zsaluzatokra
69 986 Ft(nettó:55 107 Ft/db)
62 987 Ft(nettó:49 596 Ft/db)
Kezdete: 2021.06.24   A készlet erejéig!