Vásárló belépés

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Hírek

2016.12.19 9:58
Vízszigetelő anyagok


Nedvesedő, átázó falak, foltokban pergő vakolat, megszüntethetetlen salétromosodás, visszatérő penész, mindent átható dohszag? Ezek bizony a megromlott vízszigetelés összetéveszthetetlen jelei. Mi az oka annak, hogy ilyen tüneteket tapasztal?


Ez a probléma az idősebb épületeknél tapasztalható a leggyakrabban. Oka a sérült vagy elöregedett, esetleg hibásan kivitelezett vízszigetelés. Ideális esetben a vízszigetelés ellenáll a falakba jutó talajvíznek, de egy idő után már nem tudja kivédeni annak káros hatásait. A felszivárgó víz ugyanis kimossa a földből az ásványi sókat, ami a falakba jut, a víz párolgásával párhuzamosan pedig salétrom formájában kicsapódik. Amikor az ásványi sók kiszáradnak, a salétrom kristályos halmazállapotot vesz fel, ami térfogat növekedéssel jár. Ez okozza, hogy a vakolat repedezni, majd mállani kezd. Az ásványi sók megkötik a levegő páratartalmát, ezért a belső helyiségek levegője állandóan dohos, a falak penészesek.


Szabaduljon meg ezektől az egészségtelen körülményektől és vízszigeteléshez rendeljen tőlünk minőségi alapanyagokat, munkaeszközöket!

 

Ajánlott vízszigetelő anyagok:

- SikaMur InjectoCream-100: injektálható talajnedvesség elleni szigetelés. Vízszintes síkon elkészített furatokba történő bejuttatás után egy vízszintes vízzáró síkot hoz létre, mely megakadályozza a falban felszívódó nedvesség tovább jutását.

 

- SikaMur Dry: sókivirágzást gátló, falszárító vakolat. Speciális, egykomponensű, sókivirágzást gátló, falszárító habarcs.

 

- Sika Mur Finish: sókivirágzást gátló , falszárító simítóvakolat. Speciális, egykomponensű, sókivirágzást gátló, falszárító finom simítóhabarcs.

 

 

Webáruház készítés